Tillbaka i Auckland

Ojojoj, för några timmar sen landade vi i Auckland igen efter vår resa på sydön. Allt har varit otroligt bra. Vi har inte haft ett enda gräl eller varit osams på något sätt. Allt har flutit på. Intrycken har varit många och verkligen bombarderat mig hela tiden. Allt på NZ handlar om naturen. Vart du än åker är det natur, natur mer storslagen än den var för en timma sen. Helt otroligt...


Sista natten sov vi i Christchurch. Den här gången sov vi i ett gammalt fängelse som stängde så sent som 1999. Häftigt är rätta ordet. Väggarna var tjocka och bastanta, och det var precis som i filmerna med celler på vardera sidor och en rastplats i mitten. De hade dessutom bevarat en cell precis som det såg ut med bevarade väggmålningar och intakt inredning. Spännande! På kvällen åt vi en sista middag ihop på en "äkta genuin mexikansk restaurang" för att fira att allt hade gått väl under resan.


Det är svårt att sätta fingret på vad som var bäst under resan. Övernattningen i Mt Cook var en speciell känsla när vinden ylade utanför medan vi satt inomhus med den öppna spisen och spelade spel. Härligt var också att se de snabba skiftningarna i naturen. Att i ena stunden vandra upp på en glaciär, för att några timmar senare åka genom ett grönskande och nästan lite djungelaktigt landskap är något som bara måste upplevas. Nu återstår bara att titta på alla bilder och plocka ut godingarna för att göra ett album.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0