Glaciarvandring

Imorse akte vi till Franz Josef-glaciaren for att ga en guidad tur. Regnet lag i luften men det kandes anda bra. Lagom till vi gick av bussen borjade det regna. Sen oste det ner och blaste for de kommande tva-tre timmarna. Kallt var det. Som tur var fick vi lana bra regnklader, skor och isdubbar for att kunna vandra i glaciaren av arrangorerna. Utan isdubbar och rejala skor hade vi aldrig kunnat bestiga glaciaren. Under klattringen/vandringen pratade guiden om omradet och hur glaciaren vaxer och krymper. Nar den upptacktes runt 1870-1880 var den ett par ganger storre an vad den ar idag och lag ett par hundra meter langre fram an vad den gor idag. Efter det krympte glaciaren kraftigt. Mellan 1939-1949 fanns det till och med en sjo framfor den. Pa 70-talet var den jatteliten, for att sedan vaxa till sig till den storlek som den har idag.


Idag ar det forsta dagen under resan som det har varit daligt vader. Det har regnat och blast, for att sedan regna och blasa lite till. Alla andra dagar har varit otroligt fina hostdagar med gulnande trad utmed vagarna.


Nu befinner vi oss i en liten hala som heter Greymouth. Hostelet ar sjukt flummigt. Allt ar malat i samma farg som tapeterna var i vardagsrummet pa Idas gard. Alltsa spyfargat. Till det ar det kitschiga accentfarger i gult och lila. I entreen ligger det mangder av drivved. Sexyyyy...


Imorgon drar vi vidare till Nelson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0